Mijn favorieten

Buitenstate


Buitenstate makelaar: meer specialisme in landelijk gelegen, vrijstaande woningen

Als het aankomt op verkoop van woonboerderijen, monumentale objecten, landhuizen en andere bijzondere panden, wordt er meer specialisme verwacht van de makelaar. Dat beseffen wij ons ook. Om die reden zijn we sinds 1 januari 2018 als kantoor aangesloten bij Buitenstate Makelaars. Buitenstate is een landelijk samenwerkingsverband tussen makelaars die gespecialiseerd zijn in de begeleiding van aankoop en verkoop van onder andere vrijstaande woningen in het buitengebied. Een Buitenstate krijgt dit predicaat als de woning aan tenminste drie van de vier kenmerken voldoet:

 1. Vrij gelegen
 2. Buiten de bebouwde kom
 3. Minimaal 1.000 m² perceel en/of
 4. Beleving van rust en ruimte.
Met trots presenteren wij u onze Van Ekeren Kuiper Buitenstate video, waarin collega's Mark en Madelon u hier alles over vertellen en u tevens meenemen naar een aantal mooie objecten. 
 

Ons Buitenstate team

Binnen ons kantoor staan Mark Bikker en Madelon Sommer als Buitenstate team voor u klaar om uw Buitenstate Buitengewoon te maken. De passie om een Buitenstate te verkopen vloeit ook voort uit een persoonlijke interesse en achtergrond. Zo is Mark geboren en getogen in de polder en op dit moment ook woonachtig op een monumentale woonboerderij. 

Het reilen en zeilen van een Buitenstate is mij niet vreemd. In de loop der jaren heb ik me verder verdiept in de verschillende aspecten van een Buitenstate, zoals het volgen van een cursus restauratietechniek van monumentale objecten.

 

 
 

Bijzondere wet- en regelgeving

Een Buitenstate is een niet alledaagse woning en heeft vaak te maken met bijzondere wet- en regelgeving. Hierbij kunt u denken aan:

 • De bestemming van de Buitenstate: Wonen, Agrarisch of een combinatie van deze
 • Bodemkwaliteit, ondergrond van gebouwen die nog niet onderheid zijn
 • Bodemvervuiling. Is er nog een olietank of is er in het verleden vervuiling opgetreden omdat er bijvoorbeeld een sloot is gedempt?
 • Zijn er nog plannen in de omgeving van de Buitenstate. Dus blijft het een mooi vrij uitzicht?
 • In hoeverre is er asbest verwerkt in de Buitenstate of in één van de bijgebouwen
 • Wat zijn de bouwkundige aandachtspunten?
 • Is er sprake van pacht?
 • Is het een monument en wat zijn de (on)mogelijkheden
 • Wat is de eventuele geschiedenis van de Buitenstate?

De gebundelde kracht het label Buitenstate heeft als voordeel voor onze opdrachtgevers dat we door de landelijke dekking, de grootste partij zijn op het gebied van het aanbieden en verkopen van dit unieke aanbod. Daarnaast beschikken we ook over een grote database met zoekers die specifiek op zoek zijn naar een Buitenstate.

Met meer dan 20 Buitenstate collega's is er een interessant, landelijk aanbod. Meer lezen? Download het Buitenstate magazine dan hier

 

Heeft u een Buitenstate en bent u benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem gerust contact met ons op, wij komen graag bij u langs!

Bel mij

Vestiging
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring