1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mail ons
0
Meer informatie?
Venster sluiten ×
Meer informatie?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekerenkuiper.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Mijn favorieten
Je hebt geen favorieten.
Lines Lines
golfbeweging1
golfbeweging2

Transformatie van vastgoed

Wat als gebouwen worden ingeschaald onder ‘bedrijven’, maar meer geschikt zijn om woningen te realiseren? Dit zien we steeds vaker bij gebouwen als kantoorpanden en politiebureaus. Door onze specialismen in woning- én bedrijfsmakelaars kunnen wij beide benaderingen hanteren.

Het stappenplan 

  1. We benaderen het object vanuit het oogpunt van commercieel vastgoed met daarbij behorende waarderingen 
  2. We onderzoeken het object voor alternatieve aanwendbaarheid (denk aan wonen, een andere bestemming of juist een combinatie)
  3. We waarderen de scenario's van alternatieve aanwendbaarheid. 

In het voorbeeld van bedrijfspanden die worden getransformeerd naar woonlocaties, zetten wij een aantal zaken duidelijk op een rij. Zo brengen we in kaart waar woningen aan moeten voldoen om goed verkoop- of verhuurbaar te zijn en brengen we de opbrengsten hiervan in kaart. Hiernaast bekijken we de investering die het met zich mee brengt en de waarschijnlijkheid van het scenario. 

Transformatie

Een greep uit onze transformatieprojecten 

Watertoren

De voormalige watertoren - aangekocht door een projectontwikkelaar - werd getransformeerd naar kantoren en appartementen. Ook werd er een prijsvraag onder architecten uitgeschreven om 5 grondgebonden woningen te realiseren op de voormalige naastgelegen kelders. In dit traject beoordeelden wij de inschrijving op verkoopbaarheid en opbrengsten. 

Gemeentehuizen 

In opdracht van drie fuserende gemeenten hebben wij de gemeentehuizen gewaardeerd en berekend op alternatieve aanwendbaarheid. Op basis hiervan kon de gemeenteraad een weloverwogen beslissing nemen over de toekomst van de gebouwen. 

Kerkgebouwen 

Voor diverse kerkgemeenschappen in een fusietraject hebben wij de kerkgebouwen gewaardeerd en geadviseerd in alternatieve aanwendbaarheid en verkoopbaarheid. 

 

Onze eigen kantoren zijn ook getransformeerd! Oorspronkelijk waren dit autoshowrooms. 

golfbeweging3
golfbeweging4

Heb je interesse in
onze dienstverlening?

Neem contact met ons op. Samen kijken we wat we voor jou kunnen betekenen.

0345 – 63 21 00 info@vanekerenkuiper.nl
Kennis maken
Contact