1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mail ons
0
Meer informatie?
Venster sluiten ×
Meer informatie?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekerenkuiper.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Mijn favorieten
Je hebt geen favorieten.

Oververhitte woningmarkt: 7 tips voor kopers

Gerald de Jong
Gerald de Jong NVM Woningmarktconsultant- Teamleider Nieuwbouw
Oververhitte woningmarkt: 7 tips voor kopers

Een prachtige rijwoning met tuin op het zuidwesten, precies wat je zoekt! Wanneer je belt naar de makelaar voor een bezichtiging hoor je dat alle kijkdagen al vol zitten en dat is niet de eerste keer. Het voelt alsof je continu achter het net vist. Herken je dit gevoel? In deze blog geeft onze NVM makelaar Gerald de Jong je 7 tips voor het vinden van een huis in deze krappe woningmarkt.

Daar sta je dan als starter op een huizenmarkt die zo’n beetje uit z’n voegen barst. Huizenprijzen stijgen, terwijl er minder huizen worden verkocht omdat het woningaanbod steeds krapper wordt. “We merken dat er meer belangstellenden zijn en veel minder woningen, de schaarste loopt echt op”, aldus Gerald. "Maar gelukkig wordt het aanbod wel continu aangevuld en met onze tips ben je nét een beetje beter voorbereid.” Een paar tips die wij jou, als potentiële koper, willen meegeven: 

 

  • Tip 1: Laat je niet gek maken!

Overal wordt geroepen over de krapte en gekte van deze woningmarkt, waardoor ook jij waarschijnlijk een onrustig gevoel krijgt. Onze tip is: houd je hoofd koel! Laat je niet gek maken en schiet niet in de stress. Kijk, eventueel met een aankoopmakelaar, juist naar de mogelijkheden en oplossingen.

 

  • Tip 2: Weet wat je mogelijkheden zijn

Het is wijs om na te gaan wat je hypotheekmogelijkheden zijn, voordat je ‘voor het echie’ naar een woning gaat kijken. Er zijn tegenwoordig zelfs banken die financiële zekerheid geven vóórdat je een woning bezoekt. Ga eens in gesprek met een hypotheekadviseur, zo weet je precies welke woningen binnen je bereik liggen en kun je direct toeslaan als het nodig is!

 

  • Tip 3: Weet wat je zoekt

Zet al jouw woonwensen op een lijst. Hoeveel slaapkamers wil je? Wil je echt alleen in die wijk of is de andere buurt eigenlijk ook wel interessant? Door dit soort vragen te beantwoorden kun je veel gerichter zoeken op de woningmarkt. Hoe kom je erachter wat je zoekt? Ga eens rustig zitten en bedenk wat je echt zoekt in een huis en oriënteer je vóór de bezichtigingen alvast in de buurt en wijk.

 

  • Tip 4: Begin of ga door met sparen

Woningen waar je alleen een muurtje in jouw favoriete kleur hoeft te verven, zijn vaak veel gewilder dan meer gedateerde woningen. Ga eens na of je een (kleine) verbouwing ziet zitten, zo heb je ineens veel meer keuze in woningen. Vaak heb je voor zo’n verbouwing wel eigen middelen nodig. Zie je het zitten om te verbouwen? Ga dan na of je al genoeg gespaard hebt om dit te kunnen doen.

 

  • Tip 5: Schakel een aankoopmakelaar in

Een aankoopmakelaar weet alle ins en outs op de (krappe) woningmarkt, het is immers zijn vak! Je staat met een weldoordachte aankoopstrategie van een aankoopmakelaar sterker. Je betaalt niet te veel voor een woning en je komt serieus over bij een verkoper. Dat kan doorslaggevend zijn! 

 

  • Tip 6: Schrijf je in als zoeker

Wil je ons laten weten dat je actief bent op de woningmarkt? Meld je via onze website vrijblijvend aan als zoeker. Handig: Je kunt als zoeker precies aangeven hoe jouw droomwoning eruit ziet. Mocht er dan iets interessants voor jou voorbij komen, dan laten we je dit weten. Door je in te schrijven als zoeker kunnen we je eerder op de hoogte brengen. Doe er je voordeel mee!

 

  • Tip 7: Kijk ook naar nieuwbouw

Dat nieuwbouwproject naast die leuke buurt waar je wil wonen, is dat niet iets voor jou? Bij een nieuwbouwwoning duurt het misschien wat langer voor je de sleutels krijgt, maar het biedt een hoop voordelen! Vaak zijn dit energiezuinige woningen, kun je alles naar jouw wens aanpassen en gaat de verkoop vaak gepaard met een groot aantal woningen tegelijk, dus meer kans voor jou!

 

  • Bonus tip!

Bij Van Ekeren Kuiper hebben we een nauwe samenwerking met de collega's van Van Ekeren Hypotheken en Verzekeringen. Samen bundelen we onze krachten en zorgen we met onze Alles onder één dakpakketten dat het hele proces van het kopen van een woning, het regelen van de hypotheek en verzekeringen (en alles daar omheen) gestroomdlijnd loopt.

 

Met deze tips hopen we je een stukje op weg te kunnen helpen in deze bijzondere woningmarkt. Wil je liever met ons om de tafel zitten om jouw situatie te bespreken? Dat kan natuurlijk, we helpen je graag! Neem gerust contact op om een (digitale) afspraak te maken, dan zetten wij de koffie vast klaar! 

 

Klik hier om een afspraak te maken

Terug naar overzicht
golfbeweging3
golfbeweging4

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekerenkuiper.nl
Kennis maken
Contact