1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mail ons
0
Meer informatie?
Venster sluiten ×
Meer informatie?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekerenkuiper.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Mijn favorieten
Je hebt geen favorieten.

'Ik ga op wintersport en ik neem mee..'

'Ik ga op wintersport en ik neem mee..'

Heb je ook een wintersportvakantie op je planning staan? Lucky you! Een reisverzekering is dan zeker geen overbodige luxe. Let wel op, bij wintersport is het net even iets anders.

Doorlopende- VS. Kortlopende reisverzekering
Bij reisverzekeringen maken we allereerst een onderscheid tussen doorlopende- en een kortlopende verzekering. De naam zegt het al, een doorlopende blijft het gehele jaar doorlopen en een kortlopende sluit je voor een bepaalde periode af. Maar wanneer kies je nou welke? Wij adviseren bij meer dan 10 vakantiedagen per jaar of een vakantie van €1000,- of meer, om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Naast dat dit voordeliger is, geeft het je ook een zorgeloos gevoel. Je bent namelijk niet alleen voor een week Kreta in de zomervakantie verzekerd maar ook voor weekendje Amsterdam of zelfs dagtripjes! Een kortlopende reisverzekering geldt dus alleen voor een bepaalde periode en de dekking stopt daarna direct.
 

Wintersport vraagt meer
Een standaard reisverzekering is voor een skivakantie vaak onvoldoende om de risico’s te dekken. Hiervoor bestaat de speciale wintersportdekking. Wanneer je dit niet hebt krijg je bijvoorbeeld geen vergoeding voor vervoer per skibrancard of sneeuwscooter na een ongeval en deze kosten kunnen hoog oplopen. Wanneer er bijvoorbeeld een helikopter aan te pas moet komen kan dit je €3500,- kosten! Wel is je gehuurde ski en/of snowboard verzekerd tegen beschadiging of diefstal.
 

En nog meer
Maar zelfs met een wintersportdekking ben je niet altijd zeker.. Zo hebben niet alle verzekeraars vergoedingen opgenomen voor ongevallen buiten te piste. Lees dus voor vertrek goed je polisvoorwaarden door! En als we van het ergste uitgaan, en je komt in het ziekenhuis terecht worden deze kosten vergoed vanuit je basis zorgverzekering. Maar let op! De vergoeding is in de meeste gevallen niet hoger dan het Nederlandse tarief. Wanneer je nou per ongeluk in een Zwitsers ziekenhuis ligt, moet je weten dat de tarieven daar een stuk hoger liggen. Je moet dan bijbetalen, tenzij je hiervoor aanvullend verzekerd bent.
 

Precies goed
Via Van Ekeren kun je heel eenvoudig verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Bekijk wat het beste bij jou en jouw vakantie past. Mocht je persoonlijk advies nodig hebben kun je ons bereiken via What’sApp, de webchat of telefoon.

Terug naar overzicht
golfbeweging3
golfbeweging4

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekerenkuiper.nl
Kennis maken