1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mail ons
0
Meer informatie?
Venster sluiten ×
Meer informatie?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekerenkuiper.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Mijn favorieten
Je hebt geen favorieten.

Transformeren kun je leren! Van Ekeren Kuiper staat steeds meer partijen bij in dit boeiende traject.

Transformeren kun je leren! Van Ekeren Kuiper staat steeds meer partijen bij in dit boeiende traject.

In de snel veranderende vastgoedmarkt zijn transformaties van bijvoorbeeld oude schoolgebouwen, winkels, overheidsgebouwen of kantoorruimtes naar woningen een opvallende trend geworden. Met de stijgende vraag naar betaalbare woningen en de groeiende behoefte aan (stedelijke) herontwikkeling, speelt Van Ekeren Kuiper Makelaardij steeds vaker een belangrijke rol in de advisering bij - en verkoop van dergelijke projecten.

Omdat Dennis Kuiper erg enthousiast is over dit deel van zijn vak verteld hij graag hoe een dergelijke traject er bij ons uit kan zien.

1. Marktonderzoek en Analyse:

Voordat een pand getransformeerd kan worden, is grondig marktonderzoek van cruciaal belang. Van Ekeren Kuiper Makelaardij voert gedetailleerde analyses uit van de lokale vastgoedmarkt om de vraag naar woningen in dat specifieke gebied te begrijpen. Hierbij houden ze rekening met demografische trends, economische factoren en andere relevante variabelen om de haalbaarheid van de transformatie te beoordelen.

2. Advies over geschikte transformaties:

Niet elke kantoorruimte is geschikt voor transformatie naar woningen. Van Ekeren Kuiper Makelaardij kan eigenaren adviseren over de meest geschikte transformatiemogelijkheden op basis van de specifieke kenmerken van het pand en de vraag in de markt. Dit kan onder meer het omzetten van grote open ruimtes in loftappartementen, het toevoegen van voorzieningen zoals parkeergelegenheid en groenvoorzieningen, en het voldoen aan lokale bouwvoorschriften omvatten. Enerzijds is dit natuurlijk werk voor een architect, maar anderzijds kijkt van Ekeren Kuiper hierin graag mee naar zaken als verkoopbaarheid en opbrengstwaarde.

3. Netwerk en Samenwerking:

Van Ekeren Kuiper Makelaardij beschikt over uitgebreide netwerken in de vastgoedsector. Ze kunnen samenwerken met ontwikkelaars, architecten en aannemers om een transformatieproject van begin tot eind te faciliteren. Het vermogen om effectief te communiceren en te onderhandelen met verschillende belanghebbenden is essentieel om een succesvolle transformatie te waarborgen.

4. Marketing en Verkoop:

Zodra de transformatie is voltooid, komt de rol van Van Ekeren Kuiper Makelaardij tot zijn hoogtepunt. Ze zijn verantwoordelijk voor het effectief marketen van de nieuwe woningen, het aantrekken van potentiële kopers en het faciliteren van het verkoopproces. Door innovatieve marketingstrategieën te gebruiken, zoals virtuele rondleidingen en visueel aantrekkelijke presentaties, kunnen ze de aantrekkingskracht van de woningen vergroten.

5. Juridisch Advies en Documentatie:

De transformatie van kantoor naar woningen gaat vaak gepaard met complexe juridische kwesties en vereist nauwkeurige documentatie. Denk hierbij enerzijds in het traject van verkoop aan stukken als een technische omschrijving en het oprichten van de VvE, maar anderzijds ook aan de contracten. Door onze nauwe samenwerking met van Ekeren Hypotheken en Verzekeringen kunnen deze direct getoetst worden ten aanzien van financierbaarheid van kopers. Maar wat maakt het transformeren nou echt zo leuk en waarin onderscheiden wij ons van collega's? Dat zit toch vooral in het meedenken en sparren met de opdrachtgever. Dat heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat er een behoorlijke groep vaste opdrachtgevers is ontstaan.

Benieuwd naar enkele recente, succesvolle transformatieprojecten?

  • Kerkstraat 8 A - E, Leerdam (voormalige winkel / bankgebouw)
  • Vierheemskinderstraatje 8 en 10, Culemborg (voormalige winkel)
  • St. Agnietenstraat 11, Tiel (voormalige dansschool)
  • Waterfront te Gorinchem (voormalig kantoor)

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op met Van Ekeren Kuiper. We staan voor je klaar!

Terug naar overzicht
golfbeweging3
golfbeweging4

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekerenkuiper.nl
Kennis maken
Contact