1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mail ons
0
Meer informatie?
Venster sluiten ×
Meer informatie?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekerenkuiper.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Mijn favorieten
Je hebt geen favorieten.

Starters in de regio (onder andere Zederik, Leerdam en Lingewaal) let op: het wordt makkelijker om een huis te kopen

Starters in de regio (onder andere Zederik, Leerdam en Lingewaal) let op: het wordt makkelijker om een huis te kopen

Hoe komt het dat het makkelijker wordt om een starterswoning te kopen? Geldt dat ook voor mijn woonplaats? En is dit ook interessant voor mij? Onze hypotheekadviseur Ton Zijderveld vertelt meer over de ins en outs.

Ben je een starter en woon je in deze regio, bijvoorbeeld in gemeente Vijfheerenlanden of gemeente Lingewaal? Dan wordt het makkelijker om een starterswoning te kopen. Ton Zijderveld is hypotheekadviseur bij Van Ekeren, is werkzaam in de regio en op de hoogte van interessante actualiteiten. 

"Ik ben groot voorstander om een starter makkelijker te laten aansluiten bij de 'koop'-woningmarkt. Het kopen van een woning biedt een hoop voordelen, zoals de investering voor de toekomst en de scherpe maandlasten door de lage rente. Ontwikkelingen in de regio over versoepeling van het verkrijgen van een financiering volgen wij uiteraard op de voet; erg interessant voor onze startende klanten".

Starterslening in gemeente Vijfheerenlanden
Doorstroming van een huur- naar een koopwoning wordt voor starters in de nieuw te vormen gemeente Vijfheerenlanden verruimd.
De inwoners en starters van de gemeenten Zederik, Leerdam en Vianen krijgen de mogelijkheid om een starterslening aan te vragen als hun inkomen net niet voldoende is om bij een geldverstrekker een hypotheek te krijgen. Het maximaal te lenen bedrag is € 20.000,- bij een woning met een maximale koopsom van € 218.000,- k.k.

De verschillende startersregelingen van de drie voornoemde gemeenten worden vooruitlopend op de nieuw te vormen gemeente Vijfheerenlanden geharmoniseerd.
De afzonderlijke gemeenteraden van de voornoemde gemeenten dienen nog omtrent de onderstaande aanpassingen in te stemmen, te weten;

  • het laten vervallen van de maximale leeftijd om in aanmerking te komen voor een starterslening;
  • het in aanmerking laten komen van starters voor een starterslening voor een door de woningcorporaties aan de starter te verkopen huurwoning.

De colleges willen gezien de huidige krapte op de woningmarkt en de daardoor stijgende verkoopprijzen niet langer met de harmonisatie wachten tot na de fusie.

Naast de regels van de nieuw te vormen gemeente Vijfheerenlanden gelden ook landelijke regels. De starterslening mag bijvoorbeeld niet meer dan 20% van de koop(aanneem)som plus eventuele verbeter- en/of meerwerkkosten bedragen. Hoe kun je deze starterslening regelen?

Ton Zijderveld antwoord hierop: “Wij kunnen je helpen met het berekenen van jouw financiële mogelijkheden en wij kunnen nagaan of jouw gemeente ook in aanmerking komt voor de starterslening. Vervolgens, indien je mogelijk in aanmerking komt voor de starterslening, kunnen wij je helpen met het volgen van de procedure. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) voert de starterslening uit. Nadat je van de gemeente een aanvraagformulier hebt gekregen, verzorgt de SVn de aanvraagprocedure, de financiële toets en het verstrekken van de starterslening”.


Voornoemde starterslening is niet alleen voor Vijfheerenlanden, maar ook voor andere gemeenten van toepassing. Bel ons of deze ook  in jouw gemeente van toepassing is en maak een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs voor het inventarisen van jouw mogelijkheden.

Terug naar overzicht
golfbeweging3
golfbeweging4

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekerenkuiper.nl
Kennis maken
Contact