Mijn favorieten

Taxatie

Er zijn heel veel redenen om jouw bedrijfspand te laten taxeren, denk hierbij onder andere aan:

  • Een aan- / of verkoopbeslissing;
  • De aanvraag van een financiering;
  • Beoordeling redelijke huurprijs / huurprijsherziening
  • Fiscale doeleinden;
  • Een bezwaar tegen de WOZ-beschikking;
  • Enzovoort.

Dennis Kuiper is geregistreerd in het register 'Bedrijfsmatig Vastgoed' van VastgoedCert en NRVT, als één van de weinige makelaars in de regio. Wij zijn dan ook een erkend kantoor om op professionele wijze bedrijfstaxaties uit te voeren voor zowel het MKB, fiscaal en financiele instellingen. 

Waarderingsgrondslagen
Wij beheersen verschillende methoden om onroerende zaken te waarderen, waaronder de de Bruto Aanvangsrendement-methode - Netto Aanvangsrendement-methode) (BAR-NAR- methode) en de Discounted Cashflow methode (DCF-methode). Wij leveren een inhoudelijk kwalitatief en professioneel rapport met een uitgebreide onderbouwing van de waarde van het bedrijfspand.

 

Kwaliteit en snelheid
Vaak wordt gedacht dat het uitbrengen van een taxatierapport ‘een paar A4'tjes’ werk is. Banken accepteren dergelijke taxatierapporten niet meer. De inhoud van een taxatierapport betrekking hebbende op bedrijfsonroerendgoed moet tegenwoordig aan veel wet- en regelgeving voldoen. Sinds 1 april 2016 moet een taxatierapport voldoen aan de European Evaluation Standards (EVS). Begrijpelijk; immers een taxatierapport is een belangrijk document wat de basis vormt voor grote financiële beslissingen. Het levert echter wel veel extra- en tijdrovend op.

Richtlijnen                                                                                                                                                   

  • Onze taxateurs zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM), het VastgoedCert en het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT)
  • Onze rapporten voldoen aan de hoge eisen van EVS en desgewenst stellen wij een rapport op conform het model van TMI.

          

Tarieven
Taxatie voor aanvraag van een hypothecaire lening
Een taxatie van zakelijk onroerend goed heeft vaak specifieke vraagstukken, waardoor de prijs op aanvraag is. Bel ons gerust voor een offerte. 

Overige taxaties
Voor taxaties bijvoorbeeld schenkingsrechten, verkoop van of aan uw eigen BV, minnelijke waardering, etc. worden (afhankelijk van de gewenste rapportage) diverse tarieven gehanteerd. Vraag ons even naar het tarief. 

Taxatie/waardebepaling voor eventuele verkoop of verhuur van je bedrijfspand
Het eerste adviesgesprek is gratis. In het eerste adviesgesprek nemen wij met je door waar onze dienstverlening uit bestaat, geven de waarde van het onroerend goed aan je door en bespreken samen met jou de strategie die wij voor ogen hebben. Uw bedrijfspand verkopen

Kennismaken met onze expertise? Wij komen graag bij je langs voor een kennismaking- of adviesgesprek.

Contact

Vestiging
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring