1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mail ons
0
Meer informatie?
Venster sluiten ×
Meer informatie?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekerenkuiper.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Mijn favorieten
Je hebt geen favorieten.

Van Ekeren Kuiper Nieuwbouw update | Q2 2024

Gerald de Jong
Gerald de Jong NVM Woningmarktconsultant- Teamleider Nieuwbouw
Van Ekeren Kuiper Nieuwbouw update | Q2 2024

In de eerste week van juli kwam de NVM-vakgroep Nieuwbouw met de tweede kwartaalcijfers van dit jaar. Onze woningmarktconsultant Gerald de Jong en nieuwbouwspecialist Dennis Kuiper geven ieder kwartaal een korte samenvatting van deze cijfers, met daarbij onze regionale visie.

Landelijke NVM marktcijfers Q2 2024

De koopwoningmarkt komt in het tweede kwartaal 2024 stevig op stoom. Het sentiment en vertrouwen is positief. Meer kopers kochten sneller een woning tegen duidelijk hogere prijzen.

Ook de nieuwbouwmarkt trekt aan. De grotere vraag naar nieuwbouw is een gevolg van de schaarste en sterk stijgende prijzen in de bestaande koopwoningmarkt.

We zullen de bestaande bouw en nieuwbouw verder onder de loep nemen.

De bestaande bouw woningmarkt in Q2 2024

In het tweede kwartaal van 2024 werden er ruim 35.000 bestaande koopwoningen verkocht. Dit is 3% meer vergeleken met het tweede kwartaal 2023 en 18% meer ten opzichte van het eerste kwartaal 2024. In het tweede kwartaal 2024 bedraagt de mediane verkoopprijs van een bestaande woning 468.000 euro. Ten opzichte van het eerste kwartaal 2024 stijgt de prijs daarmee met 7,2%, wat in 29 jaar maar één keer eerder is voorgekomen. De mediane verkoopprijs stijgt met 13,6% vergeleken met het tweede kwartaal 2023.

De nieuwbouw woningmarkt in Q2 2024

Het herstel op de nieuwbouwmarkt zette zich door in het tweede kwartaal 2024. NVM-makelaars verkochten ruim 7.300 nieuwbouwwoningen, een toename van 1% ten opzichte van een kwartaal eerder en 70% meer dan in het tweede kwartaal 2023. De mediane verkoopprijs van een nieuwbouwwoning is in het tweede kwartaal 2024 475.000 euro, 1,2% lager dan in het eerste kwartaal 2024. Het aanbod nieuwbouwwoningen ligt dit kwartaal op ongeveer 15.200 woningen, 11% meer dan vorig kwartaal.

De visie van onze woningmarktconsultant Gerald en nieuwbouwspecialist Dennis

Bestaande bouw

In onze regio merk je ook de krapte van de woningmarkt, met name in het segment tot en met 500.000,-. Uit de regionale cijfers blijkt dat de markt gemiddeld nét een stukje krapper is dan landelijk gezien. Zo is de krapte-indicator voor de regio Gorinchem, Vijfheerenlanden, Zaltbommel, Culemborg en West Betuwe, respectievelijk 1,6, 2,4, 3,3, 1,2 en 2,6. Het aanbod op de Nederlandse koopwoningmarkt heeft een krapte-indicator van 2,4 in het tweede kwartaal 2024, in het eerste kwartaal 2024 was deze 2,3.

De krapte-indicator drukt het aantal keuzemogelijkheden van een koper op de woningmarkt. Voor een evenwichtige woningmarkt met voldoende keuze moet de krapte-indicator tussen 5 en 10 liggen.

(Ver)koopkansen bestaande bouw en nieuwbouw

Ook in onze regio zijn er veel verkoopkansen en is de woningmarkt lekker in beweging. We merken het tweede kwartaal in de praktijk dat de woningen ook in onze regio sneller worden verkocht. De prijzen vliegen omhoog door de krappe markt, de goede financierbaarheid, inkomensstijgingen en daarmee het vertrouwen van de consument.

In ons werkgebied is het op dit moment zeer interessant om de huidige woning te verkopen en door te stromen naar een grotere (nieuwbouw)woning. Daarbij geven nog steeds veel consumenten met de ontwikkelingen in de energiekosten de voorkeur aan een nieuwbouwwoning.

Aandachtspunten en tips

Conclusie om de stijgende vraag is dan ook, we hebben meer woningen én de juiste woningen nodig. Op de juiste locatie en met de lokale vraag als vertrekpunt zonder ons volledig blind te staren op het starterssegment. Dat verruimt de markt namelijk niet echt en het draagt zeker niet bij aan de noodzakelijke doorstroming.

Wij hebben veel vertrouwen in de nieuwbouw voor de komende tijd, doordat het aanbod krap is. Heb je een project dat wellicht net niet de verkoopdrempel haalt, dan kan het uitkomst bieden om toch te overwegen te gaan bouwen.

We merken dat het starterssegment erg goed verkoopt; de duurdere nieuwbouwwoningen zijn soms iets lastiger te verkopen.

Belangrijk aandachtspunt bij een succesvolle verkoop is ook de overbruggingskosten. De koper van een nieuwbouwwoning krijgt tijdens de bouwperiode van de nieuwe woning te maken met dubbele (overbruggings)lasten. Vaak zelfs driedubbel. Praktijkvoorbeelden tonen aan dat dit kan oplopen tot 80.000 euro. Om die reden ziet een grote groep belangstellenden af van een nieuwbouwwoning. Dit, terwijl juist de senioren gestimuleerd moeten worden om de (soms grote eengezins)woningen te verruilen voor een comfortabele nieuwbouwwoning om de doorstroom te bevorderen. Een oplossing om deze overbruggingskosten te verminderen zouden kunnen zijn, het betaalmoment aanpassen en betalen na oplevering of het rentetarief aanpassen tijdens de overbruggingsperiode. Er zijn nog een aantal oplossingen waarover wij contact hebben gehad met onze financiële adviseurs. Ook brancheorganisatie NVM besteedt aandacht aan dit onderwerp en is bezig met oplossingen.

Ben je benieuwd en wil je meer informatie of heb je interesse in een vrijblijvend tenderadvies van Gerald en Dennis, neem gerust contact op met Van Ekeren Kuiper. We staan voor je klaar.

Terug naar overzicht
golfbeweging3
golfbeweging4

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekerenkuiper.nl
Kennis maken
Contact