1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mail ons
0
Meer informatie?
Venster sluiten ×
Meer informatie?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekerenkuiper.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Mijn favorieten
Je hebt geen favorieten.

Thuisblijven en opruimen: 5 praktische tips

Thuisblijven en opruimen: 5 praktische tips

Thuisblijven. Een duidelijk advies van het kabinet naar aanleiding van het Coronavirus. Waar veel van ons hun werk prima thuis kunnen doen, zal dit voor anderen een grotere uitdaging of zelfs onmogelijk zijn. Door het sluiten van de horeca zal deze laatste groep alleen maar groter zijn geworden. Hoe vul je die tijd zo goed mogelijk in? Juist. Waarschijnlijk heb je thuis nog voldoende te doen en kun je nu eens ├ęcht je huis opruimen. Hoe je dat het beste aanpakt? Wij geven je 5 tips!

1. Twee soorten huis opruimen

Je hebt je huis opruimen en je hebt je huis opruimen. Het eerste opruimen doe je waarschijnlijk dagelijks of wekelijks. Ik noem dat ook wel spullen verplaatsen: spullen die in het zicht liggen, uit het zicht leggen. Het soort opruimen dat je nu gaat doen is écht opruimen: uitzoeken, afscheid nemen en ruimte creëren. Zo voorkom je dat het binnen no-time weer een rommeltje is.

 2. Neem afscheid

Echt goed opruimen is dus wat anders dan dingen verplaatsen. Van de tafel naar de kast of van de kast naar de berging? Zo blijf je bezig. De kans is groot dat jij over een aantal maanden weer diezelfde spullen in je handen hebt.

Wees kritisch. Waar verwacht je over een half jaar weer mee in je handen te staan? Een goed moment hiervoor is vaak een verhuizing, omdat je je dan goed kunt afvragen hoeveel je iets sinds je laatste verhuizing hebt gebruikt.

 3. Weggooien is zonde

Weggooien is zonde, zeker waar! Maar laat dat je niet weerhouden van een grote opruiming in huis. Verdiep je in goede bestemmingen bij jou in de buurt, zoals een weggeef- of kringloopwinkel of een goed doel. Wil je er toch graag nog iets aan overhouden? Dan heb je naast Marktplaats tegenwoordig verschillende online verkoopplatforms zoals Facebook Marketplace, Vinted en United Wardrobe.

Zo geef je én jouw spullen een tweede leven én levert het je nog iets op ook. Wedden dat je huis opruimen zo een stuk leuker wordt? Houd in deze periode wel rekening met de maatregelen tegen verder verspreiding van het virus. Je kunt jouw pakketjes dus het beste versturen in plaats van thuis laten ophalen.

 4. Waar begin je met opruimen?

Een perfect idee om nu je hele huis onder handen te nemen, maar bedenk wel goed waar je begint met opruimen. Wanneer je overenthousiast al je kasten leeg trekt en je kleding op een hoop gooit, is het lastig waar je moet beginnen. Iets met bomen en een bos.

Stap voor stap opruimen, zo houdt je overzicht en voorkom je dat je motivatie verdwijnt door alle zichtbare rommel.

 5. Groep 1, 2 en 3

Sorteer de spullen die je uitzoekt op een logische manier en ga pas weer inruimen als je drie groepen hebt: bewaren, weggooien of een mogelijk tweede leven. Zo heb je niet alleen twee checkmomenten (met de stapels maken én met het in-/opruimen, maar gaat het ook sneller en houd je het overzicht. 

Positieve effecten van je huis opruimen

Je huis opruimen is echt niet alleen bezigheidstherapie in tijden dat we zo veel mogelijk thuis moeten blijven. Het heeft namelijk wel meer positieve effecten! Het opgeruimde huis zal je ten eerste een echte energieboost geven. Ten tweede zorgt een opgeruimde omgeving voor meer rust en een betere nachtrust en dus een betere concentratie tijdens het thuiswerken.

Daar komt bij kijken dat een rommelig huis kan zorgen voor een hoger stressniveau en een hoger stressniveau vervolgens voor ongezond eet- en snackgedrag.

 

Kortom, opruimen geblazen. Wanneer begin jij?

Terug naar overzicht
golfbeweging3
golfbeweging4

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekerenkuiper.nl
Kennis maken
Contact