1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mail ons
0
Meer informatie?
Venster sluiten ×
Meer informatie?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekerenkuiper.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Mijn favorieten
Je hebt geen favorieten.

Taxeren, dat is toch een makkie?!

Gerald de Jong
Gerald de Jong NVM Woningmarktconsultant- Teamleider Nieuwbouw
Taxeren, dat is toch een makkie?!

Gerald de Jong en Kim Kamstra hebben recent hun praktijktoets voor Register Makelaar- Taxateur met goed gevolg afgelegd.

Wat hebben we hiervoor moeten doen?
Gerald de Jong vertelt: “Voor de makelaars onder ons een hele prestige. Kim en ik hebben een paar jaar naar het afleggen van de praktijktoets toegewerkt. Veel buiten ervaring opgedaan, regelmatig woningen getaxeerd en de marktwaarde berekend en uiteraard de regio- en vakkennis goed op peil gehouden. Bijscholen in recht, bouwkunde, makelaardijleer, economie en marketing is ook een onderdeel van de voorbereiding”. 
“Na een aantal jaren voorbereiding hebben wij recent de praktijktoets afgelegd. De praktijktoets bestaat uit het taxeren van twee panden en het opstellen van twee volledig taxatierapporten. De berekende marktwaarde moet binnen de door de examencommissie vastgestelde bandbreedte blijven. Daarnaast dien je 20 vragen te beantwoorden waaruit moet blijken dat je voldoende regiokennis hebt. Voornoemde praktijktoets hebben Kim en ik met goed gevolg afgelegd. De jus op de aardappels is het op vrij korte termijn afleggen van de welbekende eed aan de NVM waarin wij beloven betrouwbaar te zijn en ons werk naar beste kennis en wetenschap zullen verrichten.”

“Als je dan het ‘papiertje’ hebt, is dat een welkome uitbreiding op onze dienstverlening aan onze klanten. Ik heb gelijk de dag na de examenuitslag op mijn visitekaartjes de titel makelaar-taxateur laten afdrukken. Zo blij ben ik met het goed gevolg afleggen van de praktijktoets. Door het met goed gevolg afleggen van de praktijktoets en de beëdiging als makelaar-taxateur mogen Kim en ik ook zelfstandig taxaties uitvoeren”. Aldus een enthousiaste Gerald de Jong. 

Vaak wordt nog gedacht dat een taxatie een paar A4'tjes werk is. Maar banken accepteren dergelijke rapporten niet meer, en daarom moeten de taxatierapporten die onze taxateurs opstellen tegenwoordig aan veel regelgeving voldoen. Sinds 1 april 2016 is er ook de verplichting om bij elk taxatierapport te voldoen aan de European Valuation Standards (EVS). Veel werk, maar wel begrijpelijk: een taxatierapport is immers een belangrijk document wat de grondlegger is voor grote financiële beslissingen.


Er zijn heel veel redenen om jouw woning te laten taxeren, denk hierbij onder andere aan:

·        Een aan- / of verkoopbeslissing;

·        De aanvraag van een financiering;

·        Beoordeling redelijke huurprijs / huurprijsherziening

·        Fiscale doeleinden;

·        Een bezwaar tegen de WOZ-beschikking;

·        Enzovoort.

Vijf taxateurs bij Van Ekeren Kuiper
Doordat Gerald de Jong en Kim Kamstra hun praktijktoets met goed gevolg hebben afgelegd, mogen zij zich aansluiten bij de taxateursgroep. Van Ekeren Kuiper beschikt momenteel over vijf Register-Makelaars, waardoor we snelheid en kwaliteit kunnen garanderen. Het feit dat diverse banken, woningcorporaties en particulieren in de regio ons al een aantal jaren benaderen voor hun taxatiewerkzaamheden bevestigt onze kwaliteit en snelheid. Wil je meer weten over taxeren? Bel ons of kom langs!

Richtlijnen                                                                                                                                                   

·        Onze taxateurs zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM), het VastgoedCert en het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT)

·        Wij zijn aangesloten bij het NWWI, een onafhankelijk Nederlands taxatie instituut, waardoor onze taxatierapporten zijn gevalideerd, voldoen aan de actuele verplichte standaarden en door alle instanties wordt geaccepteerd. 

Terug naar overzicht
golfbeweging3
golfbeweging4

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekerenkuiper.nl
Kennis maken
Contact