1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mail ons
0
Meer informatie?
Venster sluiten ×
Meer informatie?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekerenkuiper.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Mijn favorieten
Je hebt geen favorieten.

Steeds meer mensen zetten hun woning in de verkoop

Steeds meer mensen zetten hun woning in de verkoop

Steeds meer mensen zetten hun woning in de verkoop, zeggen de Landelijke cijfers van de NVM. Hoe zit dit eigenlijk in onze regio? Als kantoor willen wij natuurlijk optimaal op de hoogte zijn van de markt en zoeken wij dit graag uit. Mark Bikker en Jim Hammer lichten één en ander toe.


Geldt deze stelling ook voor onze regio?


De gekte op de Nederlandse woningmarkt begint iets af te nemen. De NVM merkt dat, landelijk gezien, de daling van het aantal transacties wat afvlakt, het aanbod sinds lange tijd weer iets stijgt en dat de prijsstijgingen niet meer zo groot zijn.

Als kantoor willen wij natuurlijk optimaal op de hoogte zijn over onze regio en zoeken graag alles uit. Mark Bikker en Jim Hammer (op de foto) van Van Ekeren Kuiper lichten één en ander toe. 
Wat zegt de NVM en de jaarlijkse marktcijfers?

“We zien dat steeds meer consumenten niet meer willen of kunnen meedoen aan de voortdurende prijsstijgingen.” Dat uit zich volgens Jaarsma van de NVM onder andere in een zekere afkoeling op de meest verhitte delen van de woningmarkt, hoewel hij de woningmarkt als geheel nog steeds als oververhit typeert. “Dit is een nieuwe ontwikkeling voor de woningmarkt.

Dat consumenten afhaken, blijkt volgens Jaarsma uit het aantal woningen dat te koop staat. Voor het eerst in 18 kwartalen is het aanbod in vergelijking met een kwartaal eerder met 5% toegenomen. “Het toenemende aanbod komt vooral doordat er meer woningen te koop worden gezet. Ook de hoge prijzen zorgen voor meer aanbod. Het hoge prijsniveau zorgt er ook voor dat de snelheid waarmee woningen verkocht worden, begint af te nemen."Hoe zit het met onze regio?
 
Transacties
Als je kijkt naar het 4e kwartaal 2018 van de NVM regio Gorkum (waaronder Leerdam, Gorinchem en omliggende dorpen vallen) zie je dat het aantal transacties/verkopen ten opzichte het vorige kwartaal (3e kwartaal 2018) is gestegen met 10,3 %. Dit percentage komt aardig overeen met het landelijke gemiddelde van 9%. Meer mensen kopen een nieuwe woning. 
 
Aanbod
Maar zie je ook dat er hier in de regio al meer te koop komt in het 4e kwartaal 2018?
"Waar het aanbod landelijk gezien stijgt met 5%, zie je in onze regio nog iets meer krapte op de markt. Het aanbod is in het 4e kwartaal 2018 namelijk met 11% gedaald ten opzichte van het kwartaal ervoor", aldus Mark Bikker van Van Ekeren Kuiper. 
 
Vooruitblik 2019
Wat gaat het eerste kwartaal van 2019 ons brengen? Gaan we echt meer aanbod krijgen in de regio? Komt de tendens vanuit de Randstad enkele maanden later in onze regio terecht?
 
Mark en Jim vertellen: “De praktijk ziet er naar uit van wel. Wat wij de eerste maand van 2019 merken is dat we meer verkoopgesprekken hebben en meer mensen hakken de knoop door om hun woning te verkopen. Ook is te zien dat wij als kantoor meer nieuwe woningen hebben aangemeld deze maand in vergelijking met november of december.
Het lijkt er dus op dat de koper wat meer keuze krijgt…. “

Terug naar overzicht
golfbeweging3
golfbeweging4

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekerenkuiper.nl
Kennis maken
Contact