1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mail ons
0
Meer informatie?
Venster sluiten ×
Meer informatie?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekerenkuiper.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Mijn favorieten
Je hebt geen favorieten.

Overbieden op de woningmarkt is terug van weggeweest

Jimmy Hammer
Jimmy Hammer Adviseur Wonen
Overbieden op de woningmarkt is terug van weggeweest

Interessant nieuws voor woningeigenaren die hun huis te koop zetten, maar ook voor woningzoekenden. Er is een trend te zien op de huizenmarkt: het overbieden is terug.

Volgens recent onderzoek van de NOS zijn huizenkopers steeds vaker bereid om fors te overbieden in hun jacht naar een nieuwe woning. Makelaars door het hele land zien een opwaartse trend in het aantal woningen waarop wordt overboden.

Biedingsstrategie van potentiële kopers

Of er wordt overboden en hoeveel, hangt af van verschillende factoren zoals de locatie, de vraagprijs en de staat van de woning. Het energielabel van de woning speelt nu ook een grotere rol, omdat kopers sinds dit jaar meer hypotheek kunnen krijgen voor een duurzame woning. Met de nog steeds hoge energieprijzen, wordt duurzaamheid voor veel huiszoekenden sowieso steeds belangrijker.

Er is nog iets dat kopers in beweging brengt: de staat van de woning. Een instapklare woning? Daar zijn ze bereid extra voor neer te tellen. Moet er nog veel gebeuren? Dan zien we vaker dat een hoger bod uitblijft. Maar hoe zit het met die gekte van de coronaperiode? Die lijkt niet helemaal terug. Tijdens de piek van de pandemie werd er in sommige regio’s tot wel 30 procent overboden. Nu blijft dat beperkt tot onder de 10 procent.

Aangewakkerd vuurtje

En wat zeggen de cijfers? Volgens de NVM lag in het laatste kwartaal van vorig jaar bij maar liefst 53 procent van de verkopen de verkoopprijs boven de vraagprijs. Een flinke stijging ten opzichte van voorgaande kwartalen. En het aantal bezichtigingen? Dat zit ook in de lift. Met de hypotheekrente die langzaam daalt, is het kopersvuurtje weer goed aangewakkerd.

Een goed advies brengt je verder

Dus, beste woningzoekers en verkopers, de woningmarkt blijft in beweging. Overbieden is, afhankelijk van de bovengenoemde factoren, terug van weggeweest en de concurrentie tussen potentiële kopers neemt ook toe. Met een beetje strategie en een goede hypotheekadviseur en makelaar aan je zijde, kun jij de concurrentie voorbijgaan en die droomwoning kopen. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en wie weet waar deze woningmarkt jou naartoe leidt!

In deze snel veranderende woningmarkt is het een voorsprong op de concurrentie om goed geïnformeerd en voorbereid te zijn. Klaar om jouw kansen te verkennen? Onze ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om samen met jou de mogelijkheden door te nemen. Neem contact met ons op en zet vandaag nog de eerste stap naar het verwezenlijken van jouw woonwensen. Jouw toekomstige thuis wacht op je!

 

Gratis waardebepaling plannen Gratis eerste hypotheekgesprek plannen 

 

 

Terug naar overzicht
golfbeweging3
golfbeweging4

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekerenkuiper.nl
Kennis maken