1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mail ons
0
Meer informatie?
Venster sluiten ×
Meer informatie?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekerenkuiper.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Mijn favorieten
Je hebt geen favorieten.

Levensloopbestendig wonen: voorbereiden op elke levensfase

Levensloopbestendig wonen: voorbereiden op elke levensfase

In een wereld waarin verandering de enige constante is, is het verstandig om vooruit te plannen. Dit geldt ook voor de plek waar we wonen. Levensloopbestendig wonen is een concept dat steeds meer aandacht krijgt, en met goede reden. Het draait allemaal om het creƫren van een woonomgeving die geschikt is voor alle levensfasen, van jonge volwassenheid tot de gouden jaren. Laten we eens kijken naar wat levensloopbestendig wonen precies inhoudt en waarom het zo belangrijk is.

Wat is Levensloopbestendig wonen?

Levensloopbestendig wonen is het creëren van een huis en een omgeving die geschikt zijn voor mensen van alle leeftijden en met verschillende behoeften. Dit houdt in dat de woning zo is ontworpen en ingericht dat deze veilig, toegankelijk en comfortabel is, ongeacht de fysieke gesteldheid van de bewoners.

Waarom is Levensloopbestendig wonen belangrijk?

Het plannen van een levensloopbestendige woning is niet alleen verstandig voor individuen en gezinnen, maar het biedt ook tal van maatschappelijke voordelen. Hier zijn een paar redenen waarom levensloopbestendig wonen belangrijk is:

  • Zelfstandigheid: Door te investeren in levensloopbestendig wonen kunnen mensen langer zelfstandig blijven wonen, zelfs als ze ouder worden of met beperkingen te maken krijgen. Dit bevordert een gevoel van eigenwaarde en autonomie.
  • Kostenbesparing: Het aanpassen van een bestaande woning of het bouwen van een levensloopbestendige woning kan aanvankelijk een investering lijken, maar het kan op de lange termijn kosten besparen. Het voorkomt de noodzaak van dure aanpassingen in de toekomst en kan zelfs de kosten van verpleeghuiszorg verminderen.
  • Toekomstbestendigheid: Door vanaf het begin rekening te houden met levensloopbestendig wonen, wordt een woning toekomstbestendig gemaakt. Dit betekent dat het geschikt is voor alle levensfasen, waardoor verhuizingen en onnodige stress in latere jaren worden voorkomen.

Tip: Gelijkvloers wonen in Herwijnen Oost

Levensloopbestendig wonen betekent ook een prettige woonomgeving, zoals een levensloopgeschikte ligging en faciliteiten in de buurt. Een goed voorbeeld is nieuwbouwproject Patiowoningen Herwijnen Oost. De energiezuinige patiowoningen komen te liggen ten zuiden van de 'Perengaarde' aan de Biermanlaan/hoek Vervoornlaan. De woning beschikt over een woonprogramma op de begane grond. U heeft de trap niet meer op. Verder heeft de woning onder andere en oprit, een tuin op het zuiden en op de eerste verdieping nog een ruime tweede slaapkamer en een technische ruimte.

De omgeving – de kern van het relatief kleine dorp - biedt alle nodige voorzieningen. Denk hierbij aan de supermarkt, drogist, wekelijkse markt en bakkerij met lunchroom. Ook voor de huisarts, apotheek, fysiotherapeut of thuiszorgwinkel hoeft u het dorp niet uit. Sterker nog, deze bevinden zich bij elkaar in het plaatselijke gezondheidscentrum. Daarnaast zijn het dorpshuis voor activiteiten, de sportvelden, visvijver en openluchtijsbaan aan te wandelen vanaf Engelenweide. Ook dat is levensloopbestendig wonen

Tijd om de benen op tafel te leggen

Tot slot wijzen wij u graag op het vrijblijvende Benen-op-tafel gesprek van onze collega’s van Van Ekeren Hypotheken en Verzekeringen. Tijdens dit gesprek – het schetsen van uw ideale financiële toekomstplaatje – komen naast uw huidige en eventueel toekomstige levensloopgeschikte woning ook uw hypotheek, lijfrente en vermogensbescherming aan bod. Ouder worden en de zaken goed en naar wens regelen is een pré. Ook daarbij kunt u op ons rekenen.

 

Terug naar overzicht
golfbeweging3
golfbeweging4

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekerenkuiper.nl
Kennis maken
Contact