1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mail ons
0
Meer informatie?
Venster sluiten ×
Meer informatie?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekerenkuiper.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Mijn favorieten
Je hebt geen favorieten.

Interview met Dennis Kuiper en Jenno van Ekeren: Het succesverhaal van Herwijnen-Oost

Dennis Kuiper
Dennis Kuiper Directeur en NVM Makelaar - Taxateur
Interview met Dennis Kuiper en Jenno van Ekeren: Het succesverhaal van Herwijnen-Oost

Een mijlpaal! Na vele jaren is het moment aangebroken dat de laatste twee fases zijn afgerond in Herwijnen-Oost. De woonwijk, die begon als een visie op papier, heeft zich ontwikkeld tot een wijk met bijna 200 nieuwbouwwoningen. 'En elke fase hebben wij gevolgd en verkocht!' vertelt makelaar Dennis Kuiper. Dennis, die zelf woont en is opgegroeid in Herwijnen, en Jenno, een echte regioman, blikken terug op de indrukwekkende nieuwbouwreis die deze plek heeft gemaakt.

De nieuwe wijk Herwijnen-Oost

"We vragen Jenno naar het begin van de ontwikkelingen. 'Al vanaf 2005, vanaf de toewijzing door de gemeente, zijn wij betrokken bij deze wijk. Ik herinner me de vijf partijen die de opdracht kregen: onder andere Gebroeders Blokland, waarvoor we al succesvol de Pieterwaard hadden verkocht; Klok, waarmee we leuk samenwerken, ook met de Herwijnse architect Tiny van Willigen; en Van Daalen uit Gorinchem, onder leiding van Chris van Wijk.' Dennis vult aan: 'In maar liefst tien fases, voor verschillende opdrachtgevers, hebben we nu bijna 200 nieuwbouwwoningen en -appartementen in Herwijnen-Oost verkocht. Bij elke fase was er een unieke dynamiek en moesten we inspelen op de veranderende marktbehoeften.'"

De uitdagingen en succesverhalen

In 2011 startten we met de verkoop van de eerste appartementen uit project De Engelenhof. In die tijd was het crisistijd in de woningmarkt. Ik weet nog goed dat we weken achter elkaar op zaterdagen open dagen organiseerden in het gebouw om de verkoop van de appartementen te bevorderen. Uiteindelijk lukte het ons om vóór de bouwoplevering alles verkocht te hebben; dat voelde echt als een overwinning en de trots voor deze wijk bleef al die tijd. Toen het gebouw uiteindelijk stond, was het net zo statig als op de artist impressions, echt een meerwaarde voor Herwijnen. Veel kopers zijn hier niet voor niets blijven wonen!

Een paar jaar later, bij de Engelenweide van projectontwikkelaar BM, kwam de verdere uitbreiding in de wijk in de vorm van eengezinswoningen. De eersten verkochten we en vervolgens kwamen we in aanraking met de wijzigingen in wetten rondom stikstof, waardoor de bouwontwikkelingen wat onzekerder werden. Ook hier is, ondanks dit, een goede bouw en verkoop ontstaan.

Het laatste project dat we verkochten, was Het Vaandel van Herwijnen, samen met Van Der Heijden Bouw & Ontwikkeling, met starters- en eengezinswoningen. De markt op dit moment is oververhit, met name in het starterssegment. Tijdens de start verkoop was het dan ook enorm druk en de woningen vlogen als zoete broodjes over de toonbank. De bouw van de '4 Patiowoningen' begint op korte termijn."

Een persoonlijke band met het project

Wat dit project extra bijzonder maakt voor Dennis, is de locatie. 'De verkoop van een dergelijk nieuwbouwproject afronden is geweldig, zeker als het in je eigen dorp is!' zegt hij enthousiast. Dennis is opgegroeid en woont nog steeds in Herwijnen. Jenno vult als geboren regioman aan: 'Elke start verkoop was een groot feest. Een dorpshuis vol met bewoners en geïnteresseerden en veel vragen, een genot om mee te maken.'

Toekomstplannen en vooruitzichten

Met de eerste opleveringen van 'Het Vaandel van Herwijnen' die binnenkort op het programma staan en de bouw van de '4 Patiowoningen' die op korte termijn begint, blijft er volop beweging. Dennis kijkt met veel enthousiasme naar de toekomst: "Het leuke is, je ziet in de afgelopen jaren ook kopers die 10 jaar geleden hun eerste huis kochten en nu, binnen de wijk, een stap nemen naar een tweekapper. Mensen blijven graag in de wijk." De ontwikkeling van zo'n wijk zie je dagelijks ook terug in de leefbaarheid van het dorp. Verenigingen en scholen bloeien als nooit tevoren en de plaatselijke winkels doen het, in tegenstelling tot die in veel soortgelijke dorpen, goed.

De nieuwbouwreis in Herwijnen-Oost is een inspirerend voorbeeld van toewijding, professionaliteit en passie voor de betrokken partijen, met bijna 200 verkochte woningen en een bloeiende gemeenschap als resultaat. De foto's van huisfotograaf Herbert laten zien hoe de wijk inmiddels is geworden. Het succes van Herwijnen-Oost is een aanwinst voor het dorp. Ook ons bedrijf is meegegroeid naar een soepele machine, die waar dan ook een nieuwbouwproject in de markt kan zetten. Het liefst vanaf de tenderinschrijving of nog daarvoor, van Herwijnen tot landelijk, we kijken ernaar uit.

Terug naar overzicht
golfbeweging3
golfbeweging4

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekerenkuiper.nl
Kennis maken
Contact