1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mail ons
0
Meer informatie?
Venster sluiten ×
Meer informatie?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekerenkuiper.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Mijn favorieten
Je hebt geen favorieten.

Dijkwoningen: voor een dijk van een woning draaien wij onze hand niet om

Dijkwoningen: voor een dijk van een woning draaien wij onze hand niet om

“Aan de dijk wonen is een feest. Ik kan het weten!” Aldus Jenno van Ekeren. “Ik woon er zelf ook met heel veel plezier. De schepen, de flora en fauna, een aankomende onweersbui en het uitzicht over de weilanden”. Toch vergt zowel het bewonen, als het (ver)kopen van zo’n woning wel wat kennis en ervaring. Jenno vertelt.

Een dijkwoning is een specialisme

Hoog water, dijkverhogingen en gebruik van het dijktalud. Maar ook andere WOZ-waarden, bestemmingsplannen, het Waterschap en onderhoud. Wonen aan de dijk brengt zaken met zich mee waar je in een “gewone” woning niet snel over na hoeft te denken. Daarnaast is ook het verkopen van een woning aan de dijk een specialisme. Wat doet de werking van de dijk, hoe kom je tot een waarde en wat is de bouwkundige staat? 

De Waaldijk

Een mooi praktijkvoorbeeld is de Waaldijk. Zoals je misschien wel weet is er vanuit Waterschap en Gralliantie momenteel een groot dijktraject aan de gang tussen Waardenburg en Gorinchem. De aankomende jaren wordt de dijk – afhankelijk van de plaats – verhoogd, verzwaard en/of verplaatst.

Met de juiste informatievoorziening hebben wij de afgelopen twee jaar ondanks dit traject nog steeds veel dijkwoningen verkocht en aangekocht. Ook kunnen wij de waarde van de dijkwoning vóór en na het toekomstige dijktraject waarderen. Bij een gebrek aan dit specialisme komt het voor dat prijzen niet reëel zijn of de informatie en historie niet volledig bekend is. Onze makelaars duiken hier volledig in. Voor een dijk van een woning draaien wij onze hand niet om.

Maar ook andere dijken

Wellicht wat zelfverzekerd, maar ik durf wel te stellen dat wij mede door onze status als Buitenstate Makelaar de juiste makelaar zijn voor een dijkwoning. Daarnaast is onze Buitenstate Makelaar Mark Bikker bouwkundig expert. Ook niet geheel onbelangrijk bij een dijkwoning!

Dus of het nu gaat om de Lingedijk, Lekdijk, Zuiderlingedijk, Merwededijk, Waaldijk of Lingsesdijk: een woning aan de dijk is een specialisme. Onze makelaars zijn in de hele regio op de hoogte van de ins en outs van de verschillen in regelgeving. Wij wonen, werken en recreëren veel aan deze dijken.

Wij zetten zoden aan de dijk

Als Buitenstate Makelaar kunnen wij een belangrijk voordeel bieden in de aan- of verkoop van een dijkwoning. En neem dit aan van een tevreden bewoner: het wonen aan de dijk is echt een feest. Met name door de lieve, leuke en behulpzame mensen aan de dijk woon ik er zelf zo heerlijk. Met elkaar zetten we zoden aan de dijk.

Recent verkocht aan 'de dijken'

Waaldijk 158 in Vuren

Terug naar overzicht
golfbeweging3
golfbeweging4

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekerenkuiper.nl
Kennis maken
Contact