1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mail ons
0
Meer informatie?
Venster sluiten ×
Meer informatie?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekerenkuiper.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Mijn favorieten
Je hebt geen favorieten.

Blauwe wooninspiratie: een positieve twist aan Blue Monday

Blauwe wooninspiratie: een positieve twist aan Blue Monday

Blue Monday quotes, commerciële stunts en tips waarmee jouw dag helemaal niet zo deprimerend hoeft te zijn als beweerd wordt. Toen ik hier vanmorgen op social media doorheen scrolde, besloot ik een positieve twist te geven aan Blue Monday: blauwe wooninspiratie die wél zorgt voor meer positiviteit.

Blauw zorgt voor rust in de slaapkamer

Wist je dat blauw de beste keuze is voor in de slaapkamer? De kleur heeft een kalmerend effect op je gemoedstoestand. Op deze manier kun je je beter ontspannen en heb je een betere nachtrust.

Waar dat op gebaseerd is? Uit onderzoek van een Britse hotelketel bleek dat mensen in een blauwe slaapkamer een rustiger hartritme hadden en bijna 8 uur per nacht rustig doorsliepen.

Of het dé oplossing is om van de snooze-knop af te blijven weet ik niet, maar ik vond het wel een goede reden om eens te kijken naar wat gave, blauwe slaapkamerinspiratie. Om het helemaal af te maken, kun je kiezen voor planten in de slaapkamer. Planten zorgen voor meer zuurstof en een gezond vochtgehalte. Deze mogen echter gewoon groen zijn, hoor!

Toch niet zo’n fan van blauw? Na blauw zijn geel, groen, zilver en zacht oranje ook kleuren die zorgen voor een betere nachtrust. Rood kun je het beste wel vermijden in de slaapkamer, omdat dit stress en angst kan opwekken.

Blauw creëert een elegante sfeer

Naast rust geeft donkerblauw een ruimte een chique en elegante uitstraling. Misschien dat de diepblauwe kleur daarom ook wel “koningsblauw” wordt genoemd. Qua tinten kun je dit natuurlijk op verschillende manieren invullen. Wit, gebroken wit en natuurlijke materialen als hout zijn hiermee een perfecte match.

Onderstaand interieur krijgt door de velvet bank en strak witte details een wat chiquer en moderner karakter, terwijl de tweede foto door de toevoeging van gebroken wit en hout juist landelijker oogt. Twee totaal verschillende interieurs, maar beide creëren een elegante sfeer die (misschien onbewust) zorgt voor meer rust in huis.

Blauwe keukens en blauwe details

Wanneer je zoekt op blauwe keukens, beland je al gauw in een landelijk karakter. Ik hou er van! Zelf zou ik dan gaan voor een blauw-grijze kleur of juist donkerblauw gecombineerd met hout. In de keukens hieronder zie je dat een mix met natuurlijke materialen het erg goed doet.

Meer van de details? Dan is blauw/wit tegelwerk ook heel mooi boven het aanrecht! Zo kun je de kleur van de keuken zelf wat neutraler houden, maar zijn het juist de blauwe details die het doen.

Een tip! Waar blauw enerzijds zorgt voor kalmte en rust, is het aan de andere kant af te raden rondom eten. De kleur vertraagt namelijk de stofwisseling en zorgt voor minder eetlust. Ideaal voor de goede voornemens, maar misschien is blauwe verlichting boven de eettafel dan toch een minder goed idee ;).

Laten we ons dus niet gek maken door somber weer, de vakanties die ver weg lijken en goede voornemens die we alweer hebben verwaarloosd. Met deze blauwe inspiratie wens ik je een Happy Blue Monday!

Terug naar overzicht
golfbeweging3
golfbeweging4

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekerenkuiper.nl
Kennis maken
Contact