1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mail ons
0
Meer informatie?
Venster sluiten ×
Meer informatie?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekerenkuiper.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Mijn favorieten
Je hebt geen favorieten.
Lines Lines
golfbeweging1
golfbeweging2

Courtage, wat is dat eigenlijk?

Courtage is het Franse woord voor afsluitprovisie of -premie, oftewel de beloning voor de werkzaamheden van, in dit geval, de makelaar.

De makelaarscourtage is in de meeste gevallen een percentage van de koopsom, gemiddeld tussen 1,2 en 2,5% (incl. BTW). Je betaalt de courtagenota pas helemaal aan het eind van het verkooptraject, nadat de woning écht is verkocht. Je krijgt deze bij de nota van afrekening van de notaris. 

 

Rekenvoorbeeld 

Je verkoopt je huis voor € 275.000. Daarover betaal je courtage, gemiddeld is dat 1,5% inclusief BTW. Dat komt bij deze verkoopsom neer op een bedrag van € 4.125,-.

 

Courtage, wat krijg je ervoor?

Ondanks de kosten is het toch verstandig om bij het aan- of verkopen van een huis de hulp van een makelaar in te schakelen. De makelaar is op de hoogte van alle wetgeving en regels omtrent de woningmarkt en je helpt met allerlei ingewikkelde zaken. Er komt nogal wat bij kijken, vooral in deze hectische tijd! 

 

Wij als makelaar adviseren over de vraagprijs, helpen met de presentatie van je huis en weten precies hoe je kunt onderhandelen. Verder houden we belangrijke data en termijnen in de gaten, checken we juridische zaken, ontbindende voorwaarden en stellen de koopovereenkomst op, we zijn er tot aan de akte van levering van de notaris. Ons grote netwerk, strategie op maat en optimale presentatie komt het aan- of verkoopresultaat ten goede. Met de juiste hulp behaal je het beste resultaat!

  

 

Opstartkosten. 

Onder opstartkosten vallen onder andere de voorstyling, de begeleiding van de professionele fotograaf, professionele plattegronden, een digitale- en drukwerk brochure en een perfecte presentatie op Funda en onze eigen website. Daarnaast kunnen we in overleg kiezen voor extra tools op maat, denk aan een Drone-opname, een Matterport of een belevingsvideo. We kijken samen met jou precies naar wat jouw woning nodig heeft. 

 

Op het moment van de plaatsing van de woning op Funda worden er opstartkosten aan je berekend. Dit is een eenmalige kostenpost van maximaal € 750,- en wordt gebruikt voor de optimale presentatie van de woning, waardoor het resultaat van de verkoop beter wordt. 

 

Courtage
golfbeweging3
golfbeweging4

Het geld regelen voor jouw droomhuis doe je niet alleen.

Maak nu een afspraak voor een gratis 1e hypotheekgesprek.

0183 67 29 99hypotheken@vanekeren.nl
Hypotheek aanvragen