1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mail ons
0
Meer informatie?
Venster sluiten ×
Meer informatie?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekerenkuiper.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Mijn favorieten
Je hebt geen favorieten.

Woningfotografie: fotografen Ben en Angela streven altijd naar het maximale.

Woningfotografie: fotografen Ben en Angela streven altijd naar het maximale.

Niet iedere potentiële droomwoning is direct liefde op het eerste gezicht. Soms is het belangrijk om ergens goed doorheen te kunnen kijken. De ene keer is dat een nét wat gemakkelijker dan de andere keer. Goede woningfotografie en een woningfotograaf die echt meedenkt is in dat geval onmisbaar. Omdat wij onze handen mogen dichtknijpen met (woning)fotografen Ben en Angela, die al ruim 10 jaar voor ons fotograferen, besloot Randy ze te interviewen.

Altijd het maximale

Met genoeg beweging in de woningmarkt, zal je denken dat er in 10 jaar tijd wel wat veranderd is voor onze fotografen. Voor Ben en Angela is dat echter niet zo. “Vanaf begin af aan streven wij al naar het maximale.” Dat deden zij toen en doen ze nu nog steeds. Wel zie je dat bijvoorbeeld in de crisis in 2009 goede beelden nóg belangrijker waren, maar dat maakte voor Ben en Angela dus geen verschil. Streven naar perfectie in combinatie met hun brede ervaring, zorgt voor hele natuurlijke en contrastrijke foto’s. Toen en ook nu.  

Een flinke dosis ervaring

Naast woningfotografie doen Ben en Angela nog veel meer. Een voorbeeld is familieportretten. Wat woningfotografie nou juist zo’n uitdaging maakt? “Dat is om de woningen zo natuurlijk mogelijk neer te kunnen zetten”, aldus Ben. Ook het spelen met lichtinval is hierbij leuk. Ben heeft een hoop ervaring in woningen en interieur. Zo heeft hij vroeger ook foto’s gemaakt voor vtwonen en in Barcelona een populair ontwerp van Gaudi op beeld mogen vastleggen.

Uitdagingen

Vanaf zijn 15e wist Ben eigenlijk al dat hij de fotografie in wilde. Tegenwoordig doet hij dit samen met Angela. Angela heeft tijdens haar afstudeerproject dansers gefotografeerd. Ze wijst deze indrukwekkende beelden die aan de muur in de studio hangen aan. “Zo’n sprong doen ze maar één keer, dus dat is echt een uitdaging”.

Maar ook woningen kunnen Angela nog altijd blijven uitdagen. “Elke woning is anders, ieder mens is anders”. Met woningfotografie kom je met zo veel verschillende soorten woningen en verschillende mensen in aanraking. Dat contact en die samenwerking met mensen, daar krijgt Angela energie van.

 

Het unieke van iedere woning

Iedere woning is uniek. Hoe ga je dan te werk, of hoe ontdek je wat nu echt belangrijk is om vast te leggen in een woning? “Vaak vertellen mensen dat zelf wel”, geeft Angela aan. Maar ook kijkt ze zelf altijd goed rond, omdat mensen het vaak zelf niet meer zien. “Soms kom ik bij een oude woning binnen en zie ik mooi glas-in-lood en denk ik Wauw! Maar zelf zijn de mensen daar al zo aan gewend.”

Dat is een mooi moment om de mensen dan weer te benadrukken wat er zo mooi is aan hun huis. “Ik wist niet dat ik zo’n mooi huis had!” heeft een klant wel als reactie op de foto’s gegeven.

Goede afwerking, snelheid en topkwaliteit.

Ben en Angela vinden het belangrijk om écht goed te fotograferen. Ben geeft dan ook aan dat hij erg kritisch kan zijn en omdat Angela graag leert van zijn feedback, is het eigenlijk gewoon een top duo! Als Angela fotografeert, doet Ben de high-end afwerking. Dat wil zeggen dat Ben ook systemen in de foto maakt om verschillende vlakken, contrasten en intensiteiten naar elkaar toe te brengen. “Dat vind ik ook belangrijk, dat de kwaliteit hoog is.”

“En heel snel afgeleverd en topkwaliteit”, vult Angela aan. Met een woning die snel in de verkoop moet komen is dat wel belangrijk. Ben vindt dat goed voor de klant, maar ook goed voor Van Ekeren Kuiper. Op deze manier kunnen de makelaars ook snel verder met de teksten en verdere presentatie van de woningen. Op het moment dat onze klant de stap genomen heeft, is het begrijpelijk dat ze willen doorpakken. Ook omdat het een emotioneel moment kan zijn. Als we dan snel de woningpresentatie kunnen laten zien, geeft dat rust. Onze samenwerking met Ben en Angela maakt dat gelukkig goed mogelijk. 

Als een stripverhaal door de woning

Of er bij iedere woning een vaste aanpak is? “We beginnen gewoon”, zegt Ben. Eigenlijk altijd bij de voordeur en dan lopen ze het liefst als een stripverhaal door de woning heen. Qua ruimte is een overloop bijvoorbeeld niet zo interessant, maar wel belangrijk voor hoe de woning in elkaar zit.

Daarnaast maken Ben en Angela ook wel eens 360-graden foto’s. Op Facebook geeft dat een heel gaaf effect, dan kun je letterlijk even rondkijken. Dat kan in de woning zelf, maar ook van de omgeving. Dat geeft weer extra beleving.

Dronebeelden

Maar ook over de aanschaf van een drone is Ben enthousiast. Op deze manier kun je woningen van bovenaf laten zien, of een grote tuin mooi in beeld brengen. Helemaal van bovenaf vindt Ben geen succes. “Dan zie je alleen daken, dat is net een plattegrond.” Maar van grote tuinen of een groot stuk grond is het ideaal. Je kunt zo goed laten zien wat je hebt.

“Wat maakt of breekt nu een goede foto?”

Een foto breekt als het te druk is, dus wanneer er een hele boel in de ruimte staat wat ook niet zo van belang is eigenlijk. Dat ziet er rommelig uit en dat zie je nog meer op een foto dan in het echt. Het is fijn als iemand daarvoor al even door de woning gaat om zulke dingen na te lopen. “Als wij bij de woning aankomen en het moet – voor een goed beeld – nog helemaal gerestyled worden, dan zijn we een stuk langer bezig.” Goede voorbereiding is hier dus ook heel belangrijk. 

Vaak zijn het maar hele kleine dingen die voor een foto een heel verschil maken

Hierbij kun je denken aan snoeren van lampen of computers, kussentjes even goed leggen of een stoel in een andere hoek. Een beetje “rommeligheid” is heel logisch, omdat er in een woning nu eenmaal echt wordt geleefd. Voor een goede foto moet het echter vaak net iets strakker. Enerzijds omdat het op de foto vaak rommeliger oogt dan in het echt, maar ook zodat een potentiële koper een eigen invulling kan geven aan hoe ze het zelf voor zich zien. 

Mooi VS. realistisch

Niet iedereen kan ergens “doorheen kijken”, zoals ze dat noemen. Als er ergens een paarse muur is, kunnen mensen daar al gauw op afknappen. Ideaal is het als dit voorafgaand met een roller en een Monodek al is aangepakt bij wijze van spreken. Er is natuurlijk ook wel iets te fotoshoppen, maar daar zijn Ben en Angela minder fan van. Op deze manier is de woning niet meer origineel zoals hij is “Dat mensen binnenkomen en denken hé, dat is die woning niet. Daar moet je wel voor oppassen”.

Of fotografen die met een enorme groothoek een woning gaan fotograferen, vult Ben aan. Daar zie je wel eens dat het uit balans is. Dan heb je ineens een enorm breed toilet, bijvoorbeeld. Een toiletruimte hoeft geen balzaal te lijken (als dat niet zo is). Zo realistisch en natuurlijk mogelijk fotograferen met mooie belichting, dat is heel belangrijk. Verkopers uiten hun bezorgdheid wel eens bij Angela, zeker wanneer zij zelf al eens zijn teleurgesteld in de ruimte bij een bezichtiging. 

“Een woning die zichzelf verkoopt of een flinke uitdaging?”

De afwisseling vinden Ben en Angela het leukst. “Vooral een jaren 30 huis vind ik leuk. Een beetje Art Deco, glas-in-lood. Dat vind ik erg mooi”, aldus Ben. Meedenken is leuk, maar Ben is 15 jaar geleden ergens in Utrecht ook wel eens omgekeerd. Hier lag de vuile was een meter hoog en droop het kaarsvet langs de radiators. Maar ook is hij wel eens flink geschrokken van een groot herenhuis met zes huurders. “Dan denk je dat meiden netjes zijn...”, grapt Ben.

Een uitdaging is altijd leuk, maar de goede samenwerking met verkopers is nog leuker. Ben en Angela zien een woning ook echt als iets emotioneels, iets waar mensen dingen hebben meegemaakt. Hier zijn mensen opgegroeid, zijn kinderen geboren, et cetera. “Het is fijn als we daar met een goed gevoel weggaan. Dat we die sfeer echt met elkaar goed hebben kunnen neerzetten.”

Denk je ook aan verkopen?
Denk je ook aan verkopen en ben je benieuwd hoe Ben en Angela jouw woning kunnen fotograferen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend verkoop-adviesgesprek. 

Terug naar overzicht
golfbeweging3
golfbeweging4

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekerenkuiper.nl
Kennis maken