1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mail ons
0
Meer informatie?
Venster sluiten ×
Meer informatie?
Bel ons: 0183 67 29 92
Email ons: info@vanekerenkuiper.nl
WhatsApp ons: 06 8369 9484
Mijn favorieten
Je hebt geen favorieten.

Een levensloopbestendige woning: zo lang mogelijk écht thuis zijn

Een levensloopbestendige woning: zo lang mogelijk écht thuis zijn

Wat zijn uw woonwensen op uw oude dag? Om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen (blijven) wonen, is het belangrijk om na te denken over een fijne en veilige woning voor als u ouder wordt. Een seniorenwoning – of levensloopbestendige woning – biedt in dat geval veel vrijheid en voordelen, ook als u zich nog geen senior voelt.

Waar wilt u zo lang mogelijk thuis zijn?

Levensloopbestendig, levensloopgeschikt of toekomstbestendig. In de volksmond ook bekend als een seniorenwoning. Met een levensloopbestendige woning zorgt u ervoor dat u zo lang mogelijk echt thuis kunt zijn, ook wanneer de omstandigheden in uw leven veranderen. Denk hierbij aan ouderdom, maar ook een ziekte of handicap. Een geschikte seniorenwoning maakt van uw woonwens een woonplan richting uw oude dag. 

Een seniorenwoning is meer dan alleen gelijkvloers wonen

Levensloop bestendig wonen is meer dan alleen een gelijkvloerse woning. Wanneer u ouder wordt, zijn er namelijk meer zaken in en om het huis die een uitdaging zullen worden. Denk hierbij aan een toilet op een andere verdieping dan uw slaapkamer, een bad en/of douche met hoge instap en op latere leeftijd de drempels van de ene naar de andere kamer. Maar heeft u ook gedacht aan het alternatief voor gas, de (werk)hoogte van uw keuken- en overige apparatuur en technologische extra’s die de dagelijkse handelingen in huis net wat gemakkelijker maken? Een seniorenwoning biedt u alle gemakken en dus veel meer dan alleen een gelijkvloerse woning. 

“Een seniorenwoning, nu al?”

Voelt u zich nog geen senior? Dan is het heel begrijpelijk dat een seniorenwoning nog niet op de planning staat. Om die reden spreken we in plaats van een seniorenwoning dan ook steeds vaker van een levensloopbestendige woning. Levensloopbestendig wonen biedt u – ook als u nog fit en gezond bent – veel rust met oog op de toekomst. Zo maakt u zelf uw woonkeuzes voor nu én morgen, geniet u zo lang mogelijk van gemak en comfort in uw eigen omgeving en heeft u de veiligheid vanaf het moment dat u het wel echt nodig heeft. 

Tip! Heerlijk levensloopbestendig wonen in Herwijnen

Levensloopbestendig wonen betekent ook een prettige woonomgeving, zoals een levensloopgeschikte ligging en faciliteiten in de buurt. Een goed voorbeeld is nieuwbouwproject Engelenweide in Herwijnen. De omgeving – de kern van het relatief kleine dorp - biedt alle nodige voorzieningen. Denk hierbij aan de supermarkt, drogist, wekelijkse markt en bakkerij met lunchroom. Ook voor de huisarts, apotheek, fysiotherapeut of thuiszorgwinkel hoeft u het dorp niet uit. Sterker nog, deze bevinden zich bij elkaar in het plaatselijke gezondheidscentrum. Daarnaast zijn het dorpshuis voor activiteiten, de sportvelden, visvijver en openluchtijsbaan aan te wandelen vanaf Engelenweide. Ook dat is levensloopbestendig wonen.

Voor ‘t Leven

U heeft ons Voor ’t Leven. Daarom helpen wij u graag bij het vinden een perfecte levensloopbestendige woning of seniorenwoning. Eigen haard is goud waard, dus hoe prettig is het als u daar zo lang mogelijk van kunt genieten? 

Tijd om de benen op tafel te leggen

Tot slot wijzen wij u graag op het vrijblijvende Benen-op-tafel gesprek van onze collega’s van Van Ekeren Hypotheken en Verzekeringen. Tijdens dit gesprek – het schetsen van uw ideale financiële toekomstplaatje – komen naast uw huidige en eventueel toekomstige levensloopgeschikte woning ook uw hypotheek, lijfrente en vermogensbescherming aan bod. Ouder worden en de zaken goed en naar wens regelen is een pré. Ook daarbij kunt u op ons rekenen.

Terug naar overzicht
golfbeweging3
golfbeweging4

Tijd voor een
goede bak koffie?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Maak nu een vrijblijvende afspraak en kom langs op een van onze kantoren

Contact info@vanekerenkuiper.nl
Kennis maken