Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Landpoortstraat 23 - 25 in Woudrichem 4285 AR

Landpoortstraat 23 - 25

4285 AR Woudrichem
Vraagprijs € 745.000,- k.k.

Omschrijving

Prachtige dubbele 'burgemeesterswoning': Landpoortstraat 23 – 25 te Woudrichem

De woning geeft grote mogelijkheden voor beroepsgroepen zoals zelfstandige adviseurs, accountants, medici, e.d. voor praktijk/kantoor aan huis. Ook is de woning uitermate geschikt voor dubbele bewoning/kangoeroewoning.

I. Inleiding

In het midden schuin tegenover de grote kerk van...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1778 Woonoppervlakte 338 m² Aantal kamers 9
Lees meer

Omschrijving

Prachtige dubbele 'burgemeesterswoning': Landpoortstraat 23 – 25 te Woudrichem

De woning geeft grote mogelijkheden voor beroepsgroepen zoals zelfstandige adviseurs, accountants, medici, e.d. voor praktijk/kantoor aan huis. Ook is de woning uitermate geschikt voor dubbele bewoning/kangoeroewoning.

I. Inleiding

In het midden schuin tegenover de grote kerk van de oude en pittoreske vestingstad Woudrichem vind je de tot in details gerestaureerde voormalige burgemeesterswoning uit het jaar 1778 met een inhoud van ruim 1.280 m³.

De vesting van Woudrichem is in 1971 door de Bond Heemschut aangewezen voor het herstel van de prachtige vesting. Langzaam aan is de vesting van Woudrichem vervolgens volledig in oude glorie hersteld. Zo ook de voormalige burgemeesterswoning aan de Landpoortstraat 23 – 25.
In 1979 is de woning – toen nog bekend als een bouwvallige stadsboerderij met drie aanleunende woningen – door de toenmalige eigenaar en burgemeester gesloopt om deze vervolgens in 1980 steen voor steen in kopie te herbouwen met gebruikmaking van authentieke bouwmaterialen.
De woning is daarbij op een nieuwe onderheide en hogere fundering geplaatst en zeer degelijk herbouwd met dikke muren met spouw en een uitstekende isolatie. De indeling werd vervolgens naar de maatstaven van een woonboerderij gemaakt. Zo beschikt de huidige woning over een woonkamer, keuken en voorkamer van ruim 130 m². De woonkamer heeft een plafond hoogte van 7 meter, een hoge authentieke eikenhouten schouw en een prachtige grote vide.

De huidige eigenaar heeft de woning in de afgelopen 6 jaar tijd vanaf casco woning volledig afgebouwd en in de toestand gebracht, die voldoet aan de hedendaagse eisen voor een dergelijke woning. Daarbij is de woning onder meer voorzien van technisch moderne natte ruimten, keukens / waskamer, dubbel glas, een hout – cv met grote capaciteit en gedeeltelijke energiezuinige airconditioning (Mitsubishi).

Als gevolg van klimaatverandering krijgt Nederland steeds meer te kampen met extreme wateroverlast. De vestingwallen van Woudrichem liggen echter ruim 8 meter boven NAP. Wonen in de vesting van Woudrichem betekent dus, dat je ook in de toekomst "droge voeten" houdt.

II. Indeling woningen

De woning heeft twee BAG-adressen Landpoortstraat 23 en 25. Zo ook heeft de woning twee aansluitingen van gas en water. De woning beschikt ook over twee elektriciteitsmeters. De woningen zijn eenvoudig te splitsen voor bijvoorbeeld dubbele bewoning, aanleunwoning, maar eventueel ook in een zakelijk en privé gedeelte.
Landpoortstraat 23 heeft een inhoud van bijna 850 m³ en beschikt over:
- Entree hal;
- Woonkamer met fraaie schouw met keuken;
- Een doorloop voorraadkast
- Drie slaapkamers;
- Een grote werkkamer;
- Een zolderverdieping / berging;
- Een badkamer met twee douchgelegenheden;
- Een grote vide;
- Een ruime garage met aansluitingen voor wasmachine en droger;
- Een eigen voorterras en een eigen parkeergelegenheid voor twee auto’s.

Landpoortstraat 25 heeft een inhoud van bijna 450 m³ en beschikt over:
- Vestibule / hal;
- Woonkamer / voorkamer;
- Keuken / waskamer;
- Vier grote slaapkamers;
- Een kleine slaapkamer (ca 9 m2);
- Badkamer;
- Eigen steeg (exclusief);
- Een groot buitenterras.

Onder meer deze meest recente vernieuwingen hebben plaatsgevonden in:

2017:
- schilderwerk binnen- en buiten
- nieuwe luiken rondom
- diverse kozijnen vernieuwd met dubbele beglazing
- vloerbedekking kantoorruimte (huisnr. 25)
- vernieuwing bijkeuken nr. 25 en wasruimte met ledverlichting en een keukenblok
- nieuw toilet (huisnr. 25)
- nieuwe badkamer (huisnr. 25)
- diverse radiatoren vernieuwd
- diverse chique houten lambrisering en trappartijen
- nieuwe gemetselde tuinmuur (naast de oprit) / gepotdekselde muur (naast de oprit) (huisnr. 23)
- Camerabewaking
 
2016:
- diverse kozijnen vernieuwd met dubbele beglazing
- alle dakkapellen vernieuwd
- nieuw buitenterras (huisnr. 25)
- nieuw toilet (huisnr. 23)
- diverse radiatoren vernieuwd
- schilderwerk binnen
- diverse stucwerk
- alle vloerbedekking overig behoudens grote woonkamer

2015:
-  Velux dakramen 9 stuks nieuw geplaatst
- 2 badkamers vernieuwd (huisnr. 23)  
- diverse chique houten lambrisering

III. Ligging van de woning

De woning is volledig vrijstaand op ruime afstand van de aangrenzende woningen. De woning kent daardoor veel privacy.
De Landpoortstraat betreft een doodlopende straat. Aan de zijkant van de woning bevindt zich een zijstraat van de Landpoortstraat die exclusief toegang geeft tot twee percelen en wel de inrit van de woning Landpoortstraat 23 en een achter de tuinmuur gelegen oude timmerwerkplaats. Bedrijfsmatig gebruik van deze oude werkplaats is middels het vingerende bestemmingsplan niet meer mogelijk.
De Landpoortstraat valt als vestingstraat buiten de jaarlijkse vestingfestiviteiten. Er is geen sprake van eventuele overlast / ongemak als gevolg van de jaarlijkse vestingfestiviteiten. Met andere woorden: wel de lusten, maar niet de lasten van het wonen in de prachtige vesting van Woudrichem. De vesting van Woudrichem is een knusse omgeving. De vesting kent door zijn ommuurde positie met twee poorten nauwelijks criminaliteit.

IV. Bereikbaarheid

Woudrichem is gelegen op een autoafstand van ca 40 min. van het centrum van Rotterdam en Utrecht en een autoafstand van ca 30 min. van het centrum van Den Bosch en Breda. Deze reistijden gelden voor buiten de spitstijden.
Groot voordeel betreft de spoedige vernieuwing van de A27 snelweg en de brug over de Merwede, waarbij de capaciteit van het te verwerken autoverkeer zal worden verdubbeld. Dit grote verkeersproject staat gepland vanaf 2020.

V. Dokter Tinus

Woudrichem, Woerkum, was al bekend door het nabij gelegen kasteel Slot Loevestijn uit de 14e eeuw en een van zijn beroemde bewoners Hugo de Groot. Woudrichem, Woerkum, is inmiddels ook bekend geworden door de zeer succesvolle SBS6 serie dr. Tinus. Thom Hofmann kruipt in de huid van de eigenaardige huisarts uit Woerkum dr. Tinus. Vanaf 2011 wordt ieder jaar een serie in Woudrichem opgenomen en kom je de cast van dr. Tinus gewoon op straat tegen. Ook de Landpoortstraat is een bekende straat uit de serie van dr. Tinus.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 745.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning herenhuis Type woning vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Subtype woning Repeterend permanent Bouwjaar 1778 Bouwjaar toelichting renovatie 1980 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In centrum en in woonwijk Indeling Woonoppervlakte 338 m² Perceeloppervlakte 344 m² Overige inpandige ruimte 31 m² Inhoud 1280 m³ Aantal kamers 9 Aantal slaapkamers 8 Aantal woonlagen 3 woonlagen Energie Energieklasse D Energie einddatum 11-01-2018 Isolatie Dakisolatie, Dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Nefit (Gas Combiketel uit 2006, Eigendom) Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Kwaliteit tuin normaal Parkeergelegenheid Garage Aangebouwd steen, voor 1 auto(s). Voorzieningen Voorzien van elektra Toelichting met zolderverdieping van 7 m² Parkeeroppervlakte 25 m² (540 bij 470) Totaal aantal 1 Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Alarminstallatie, Airconditioning, Rookkanaal, Dakraam Kadastrale gegevens Gemeente WOUDRICHEM Sectie H Perceelnummer 1715 Oppervlakte 331 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente WOUDRICHEM Sectie H Perceelnummer 1716 Oppervlakte 13 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.