Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
 in Leerdam 4142 RK

Broekgraaf - De Reiger

4142 RK Leerdam

Omschrijving

Het project bestaat uit 18 bijzonder ruime energiezuinige woningen met elk zijn eigen karakter.

---

Goedemorgen vroege vogel!

In Broekgraaf, het nieuwbouwplan aan de westkant van Leerdam, is het prettig wakker worden. Broekgraaf is een plek voor iedereen die
...
Lees meer

Kenmerken

Status Beschikbaar Koopaanneemsom € 270.000,- tot € 500.000,- Gebruiksoppervlakte 120 m² t/m 164 m² Inhoud 0 m³ Perceeloppervlakte 125 m² t/m 331 m² Aantal kavels 18 Vrij 2 Aantal Bouwtypes 7 Woningtypen Woonhuis
Lees meer

Omschrijving

Het project bestaat uit 18 bijzonder ruime energiezuinige woningen met elk zijn eigen karakter.

---

Goedemorgen vroege vogel!

In Broekgraaf, het nieuwbouwplan aan de westkant van Leerdam, is het prettig wakker worden. Broekgraaf is een plek voor iedereen die graag dicht bij de stad wil wonen en ook het goede gevoel van het dorpsleven wil behouden. Waar kinderen kunnen opgroeien in een écht duurzaam huis, waar je een praatje maakt met de buurman terwijl de kinderen in de lente zon buiten spelen. Een plek waar men elkaar nog goedemorgen wenst.

Op deze speciale plek, realiseren wij 18 zeer ruime, energiezuinige woningen. Met een diversiteit: van vrijstaand geschakeld, twee-onder-één-kap, tot hoekwoningen mét en zonder dwarskappen en tussenwoningen in diverse beukmaten.

Leerdam is meer dan Broekgraaf!
Leerdam: Sfeervol stadje met haar oude stadsmuren en gezellige haven aan de Linge. Een centrale plek in Nederland. Een prima vertrekpunt, waar u dan ook heen wilt, maar vooral: een fijneplek om weer thuis te komen. In Leerdam heeft u alle voorzieningen binnen handbereik. Een gezellig oud centrum met diverse winkels, leuke restaurants, de wekelijkse markt op donderdag, goede gezondheidszorg, maar ook een ruime keuze in basisscholen en een scholengemeenschap voor het voortgezet onderwijs. Leerdam ligt centraal en heeft een eigen station.

Daarnaast is er een breed aanbod aan sportverenigingen met onder andere voetbal, hockey, tennis en golf. Ook op het gebied van cultuur hoeft u zich niet te vervelen, er zijn regelmatig evenementen zoals glasdagen, koopzondagen en markten met een speciaal thema. Daarbij kijkt iedereen elk jaar uit naar de Molendag, de intocht van Sinterklaas en de kerstmarkt. In Leerdam hoeft u zich geen moment te vervelen!

Leerdam en omgeving
Rondom Leerdam is ook genoeg te beleven. Houdt u van fietsen, of wandelen? Dan komt u in deze omgeving ruimschoots aan uw trekken. Het Lingepad is bijvoorbeeld een prachtige route om te lopen of te fietsen van maar liefst 98 km lang. Maar ook op het water is er veel te doen. De plaatselijke roeivereniging bestaat niet voor niets al 65 jaar! Op de Linge is het prachtig varen of u nou in een kano, roei-of motorboot zit, het is bovenal genieten.

De Reiger
Een reiger is sierlijk en straalt rust uit. Uren kan hij bewegingloos staan wachten. Tot er iets van zijn gading voorbij komt, dan slaat hij toe. ‘Kijkend door mijn wimpers naar deze plek kreeg ik een soort eilandgevoel,’ vertelt architect Sander de Bruin.‘ Omringd door het water van de sloten en het groen van de weilanden dacht ik vooral dat de woningen een lijst moesten vormen, waarin de schoonheid van de omgeving kon worden weerspiegeld. Vandaar de keuze voor veel en grote ramen. En voor elk huis wordt een bijzonder kozijn ontworpen. De ranke woningen met hun ruime overstekken deden ons denken aan een reiger, die rustig staat te wachten aan de waterkant. Zo zijn we op de naam gekomen.’

Een ander leuk weetje:
Zoals bij alle voorgaande projecten in Broekgraaf heeft de gemeente ook ons gevraagd het thema ‘glas’ te verwerken in de architectuur. Zo worden bij elke woning een aantal glazen bakstenen in de gevel verwerkt, speciaal gekozen op kleur voor De Reiger. De stenen steken uit de gevel, als daar de zon of een lamp op schijnt, ontstaat er een prachtig lichtspel. Elke straat krijgt haar eigen kleur.’

De Reiger blijft dicht bij de natuur
Dat het project De Reiger dicht bij de natuur staat, blijkt ook uit de keuze voor het ontwerp, de materialen en het energieplan: want duurzaamheid staat voorop!

Duurzaamheid in ontwerp en energiegebruik:
De riante overstekken hebben grote voordelen op het gebied van onderhoud. Ze beschermen de gevel tegen neerslag, waardoor deze langer schoon blijft. Daarnaast bieden ze schaduw, waardoor het huis gewapend is tegen warmte. Ook vanwege de bijzondere architectuur zijn de woningen van De Reiger duurzaam te noemen. Door een woning te ontwerpen met een rijke uitstraling, mooie materialen en unieke details, creëren we iets dat zijn waarde vasthoudt, en waar generaties na ons nog met plezier kunnen wonen.

Met het energieplan voor de woningen bent u helemaal klaar voor de toekomst. Gasloos wonen is de toekomst, en die begint hier. Met een ventilatiewarmtepomp van het merk Inventum, in combinatie met vloer- en elektrische verwarming, kiezen we voor een systeem dat bekend staat om het gebruikersgemak en comfort. Een systeem dat eenvoudig te bedienen is. Naast zeer goed geïsoleerde vloeren, gevels en-daken en triple glas in de kozijnen, komen op alle woningen minimaal 15 pv-panelen te liggen. Hierdoor wordt een zogenaamde ‘energieprestatiecoëfficiënt’ (epc) van -0,1 tot -0,2 behaald: een sterke reductie van het energieverbruik ten opzichte van traditionele woningen. Kortom, heerlijk comfortabel én duurzaam wonen, tegen veel lagere woonlasten. Hiermee investeert u niet alleen in uzelf, maar ook in de toekomst:

Generaties lang woonplezier, dat is pas duurzaam!
Overdracht Status Beschikbaar Koopaanneemsom € 270.000,- - € 500.000,- Indeling Gebruiksoppervlakte 120 m² t/m 164 m² Inhoud 0 m³ Perceeloppervlakte 125 m² t/m 331 m² Aantal kavels 18 Vrij 2 Aantal Bouwtypes 7 Woningtypen Woonhuis
 • Verkocht
   in Leerdam 4142 RK
  Prijs € 270.000,- tot € 320.000,- Status Verkocht
  A1
  • Verkocht
    in Leerdam 4142 RK
   Prijs € 335.000,- tot € 345.000,- Status Verkocht
   A2
   • Verkocht
     in Leerdam 4142 RK
    Prijs € 275.000,- tot € 282.500,- Status Verkocht
    B
    • Verkocht
      in Leerdam 4142 RK
     Prijs € 335.000,- tot € 335.000,- Status Verkocht
     C
     • Te koop
       in Leerdam 4142 RK
      Prijs € 435.000,- tot € 440.000,- Status Beschikbaar
      D1
      Bekijk bouwnrs.
     • Verkocht
       in Leerdam 4142 RK
      Prijs € 460.000,- tot € 465.000,- Status Verkocht
      D2
      • Verkocht
        in Leerdam 4142 RK
       Prijs € 500.000,- tot € 500.000,- Status Verkocht
       D2E

       Contact

       Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
       Persoonsgegevens
       Adresgegevens
       Contactgegevens
       Opmerkingen
       Privacy
       Ik ga akkoord met de privacyverklaring

       Persoonsgegevens

       Contactgegevens

       Privacy
       Ik ga akkoord met de privacyverklaring

       Nieuwbouw inschrijven

       Bedankt voor uw inschrijving. Uw aanvraag wordt in behandeling genomen. U krijgt zo spoedig mogelijk een bericht van ons.

       Brochure

       Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

       Contact

       Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.